Feeds:
Innlegg
Kommentarer

Innlegg i Romsdals Budstikke 11.11.17

Når de drar herfra, får de med seg et minne om omsorg i ei vanskelig tid

Folk som kommer til oss har ofte bare det de står og går i, forteller Krisesenteret. Nå har de fått 60 heimelaga toalettmapper fra Molde Quiltelag.

– Seinest denne uka delte vi ut mapper til ei kvinne og barn som kom til oss. Det er like kjekt hver gang, for de blir så overrasket! forteller Ingrid Horsgård, daglig leder for Krisesenteret for Molde og omegn, til Romsdals Budstikke.

Forrige uke fikk hun overrakt hele 60 håndsydde toalettmapper med innhold til kvinner, menn og barn fra de driftige damene i Molde Quiltelag.

Stor omsorg i håndarbeid

Det er kanskje en «liten» ting i seg sjøl: ei toalettmappe med sjampo- og balsamflasker, tannkost og tannkrem, hudkrem, deo og såpe.

– Dette er folk som har måtte dra fra heimen, ofte bare i det de står og går i. Derfor betyr det veldig mye,  forteller hun.

– Vi ser også at det er veldig kjekt for ungene å få sin egen.

– Når de drar herfra, har de med seg et minne om omsorg i ei vanskelig tid. Det ligger så mye kjærlighet i ei håndlaget toalettmappe, sier Horsgård.

Søstre for søstre

Ideen bak aksjonen, som kalles «Søstre for søstre», kommer fra kvinna bak sybutikken Desiree’s Lappeteknikk i Sunnfjord. Hun hørte svigerinnen som er daglig leder på Bergen Krisesenter, fortelle om kvinner som kommer inn med ingenting, og må begynne helt på «scratch». Etterpå oppfordret hun håndarbeidsklubber om å sy toalettmapper til alle landets krisesentre.

– Vi fikk noen da det startet for to år siden, men å få dem fra et lokalt lag, betyr ekstra mye, sier Horsgård.

– De har både brukt mye av tida sin, og egne penger på dette. Det gir også en mulighet til å fortelle litt mer om tilbudet vårt, for det er fortsatt en del uvitenhet om krisesentrene der ute, forteller Horsgård.

Lokale sponsorer

I Molde Quiltelag forteller leder Edny Raknes Reiten at nestleder Marit Sande Iversen laget mønstre for toalettmappene til oppstartsmøtet.

Deretter laget de stoffpakker av sponsete materialer eller stoff de hadde heime. Innholdet er kjøpt for medlemsdonasjoner eller sponset fra apotek og parfymeri. I tillegg fikk de sponset materialer fra håndarbeidsbutikker i Molde.

Mer enn sengetepper

Quilting er en syteknikk som omfatter tre lag med stoff, der et mønster sys på en vattert bakside.

– Men det er mye mer enn bare sengeteppene folk ser på amerikanske filmer og serier! Det er nok det folk flest forbinder med quilting, sier Reiten.

Foreningen holder kurs, og inspireres av både blogger og nettsider om quilting.

– Arbeidene har blitt mye mer moderne de siste åra. Man får også ideer mens man holder på, for man blir kreativ å holde på med dette. Det er så mange forskjellige ting man kan sy. Bare se på bloggen vår, oppfordrer Raknes Reiten.  https://moldequiltelag.wordpress.com

Mange kommuner

Foreningen har medlemmer i mange av Moldes nabokommuner, helt til Kristiansund og Sunndal. Sjøl bor Raknes Reiten på Midsund, og hun vil gjerne få med seg flere til de rundt 50 medlemmene.

– Vi begynner å bli godt voksne, så yngre må gjerne bli med. Det er jo en fornyet interesse for håndarbeid blant unge nå. Hvis man har interesse for sying, kan man få mange tips ved å være organisert, sier hun og oppfordrer til å stikke innom Sanitetens hus den første onsdagen i måneden.

Reklamer

Comments RSS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: